Easy Up partytenten

Een Easy up partytent kan voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt. Natuurlijk is het een zeer geschikt attribuut als je een feestje geeft, want het heet niet voor niets een partytent. Maar er zijn meer toepassingen voor een stoere partytent. Steeds meer mensen hebben zo’n tent permanent in de tuin staan en gebruiken het als alternatief voor een zonnescherm of parasol. Het grote voordeel van een partytent is dat ze in veel gevallen ook waterdicht zijn en dus prima geschikt om toch buiten te zitten als het weer ineens toch wat tegenvalt. Daarnaast zijn partytenten in verschillende maten verkrijgbaar, zodat een Easy up partytent altijd wel past op je terras.

Met een Easy up partytent valt je feestje nooit meer in het water

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: Maanden van tevoren prik je een datum voor een tuinfeest in de hoop dat het weer een beetje meewerkt. Maar op de dag dat het feest dan eindelijk zal plaatsvinden regent het. De regen valt weliswaar niet met bakken uit de hemel, maar droog is het niet. Dan kan een Easy up partytent uitkomst bieden. Met een partytent easy up zorg je ervoor dat je feestje bijna niet meer kan mislukken. Want als het regent zitten je gasten droog, en als het heel erg warm is dan zitten ze beschut tegen de felle zon. Zo maakt het dus eigenlijk niet zo heel veel meer uit wat voor weer het is op de dag dat jij je housewarming of barbecue organiseert, want de easy up partytent zorgt ervoor dat je nooit naar een alternatieve locatie hoeft uit te wijken voor je feest. Wat voor weer het ook is, jouw feest wordt gegarandeerd een succes met zo’n praktische Easy up partytent. Ook als de temperatuur wat aan de lage kant is, zitten je gasten onder een partytent al snel beschut genoeg.

Easy up partytent, makkelijk op te zetten

Een tent opzetten kan een hele klus zijn. Dat geldt ook voor “gewone” partytenten. Iedereen heeft op de camping of in de achtertuin vast wel eens mensen zien worstelen om een partytent in elkaar te zetten. Zelfs met zijn drieën lukte het soms niet. Met de handige Easy Up partytent is dat verleden tijd. Deze kun je namelijk in een paar minuten opzetten, zelfs in je eentje. Zit je lekker in de tuin en wordt het wat fris of dreigt het te gaan regenen? Dan hoef je niet naar binnen te vluchten want je kunt dan eenvoudig je pop-up tent opzetten zodat jij en je bezoek toch lekker droog zitten. Dit kun je ook doen als de zon ineens wel erg fel gaat schijnen en het te warm wordt. Een Easy Up partytent is vaak nog gemakkelijker en sneller op te zetten dan een parasol. Bovendien kan een parasol bij een onverwachte windvlaag gemakkelijk omvallen, iets wat je met deze tent niet snel zal overkomen. Tel daar nog bij op dat het oppervlak groter is waardoor meer mensen een schaduwrijk plekje hebben.

Een partytent als alternatief voor de parasol

Veel mensen maken gebruik van een parasol om zich tegen de zon en de warmte te beschermen. Maar vaak is dit niet afdoende. Een parasol heeft meestal alleen een katoenen doek waardoor de zon er alsnog doorheen komt als deze erg fel schijnt. Bovendien kun je een parasol niet gebruiken om je tegen de regen te beschermen omdat deze niet waterdicht is. Een Easy up partytent is gemaakt van materiaal dat geplastificeerd is (PE) en is daardoor wel waterdicht. Dus als je lekker buiten zit met vrienden en er valt ineens een buitje, dan kun je met zo’n makkelijke partytent gewoon buiten blijven zitten. Je hoeft niet halsoverkop naar binnen te vluchten voor de regen. Hierdoor wordt een gezellige middag of avond niet bedorven als het weer even niet meewerkt. Bovendien beschermt een Easy up partytent ook prima tegen de kou als het bij voorbeeld ’s avonds ineens hard afkoelt. Dit kan vooral in het voorjaar of de herfst gebeuren. Overdag is het prima weer om buiten te zitten, maar in de avond als de zon ondergaat zakt de temperatuur met rasse schreden.

Laat je kinderen veilig buiten spelen met een partytent

Vooral kleine kinderen zijn erg kwetsbaar als het gaat om verbranden door de zon. Hun huid is veel dunner dan die van volwassenen. Eigenlijk moet je een baby of peuter om de paar uur opnieuw insmeren. Zeker als ze in het kinderbadje mogen spelen. Maar ja, dat komt er dan vaak niet van. En pas als je ’s avonds ziet dat de kleine verbrand is dan is het al te laat. Zet een Easy up partytent neer en plaats daar het badje onder of het speelkleed voor je kindje. Zo wordt de kleine prima beschermd tegen de zon. Een partytent is verkrijgbaar in diverse maten, dus je kunt dit afstemmen op de ruimte die je nodig hebt of die je kwijt kunt in je tuin. Een Easy up partytent 3x3 is bijvoorbeeld bij uitstek geschikt voor een wat kleiner terras. Heb je meer ruimte dan kies je voor een Easy up partytent 3x4 of een Easy up partytent 3x6. Het opzetten is geen probleem, want het systeem werkt zo eenvoudig dat je dit bij wijze van spreken in je eentje kunt doen. De tent staat binnen enkele minuten en je kunt er direct van genieten.

De constructie van een partytent

Een Easy up partytent is verkrijgbaar in verschillende modellen. Een Easy up partytent met zijwanden is ideaal als je beschut wilt zitten voor regen en kou. Je kunt de partytent dan in principe het hele seizoen laten staan. Het is dus niet nodig om hem steeds weer af te breken en op te bouwen. Veel mensen zetten een partytent in de tuin zodra het weer goed genoeg is om buiten te zitten en laten de partytent dan het hele seizoen buiten staan totdat de herfst op zijn eind loopt. Een Easy up partytent aanbieding is natuurlijk het meest ideale moment om er eentje te kopen omdat je dan vaak voor een scherpe prijs zo’n handige partytent kunt kopen. De constructie met een stevig frame zorgt ervoor dat de tent stevig staat en niet snel gaat doorbuigen of vervormen. Ook van een stevige zomerstorm tijdens een onweersbui zal hij niet snel omvallen. Alleen als er een weeralarm wordt afgegeven is het misschien raadzaam de Easy up partytent tijdelijk af te breken. Dit is mede afhankelijk van de plaats waar de tent staat, of hij daar veel of weinig wind vangt. Achter het huis zal dit een minder groot probleem zijn dan in een open ruimte.

Vragen en advies

Kies de Easy up partytent die je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een feesttent? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links