Partytenten 6x3 meter

Een partytent 6x3 is de ideale manier om een feest altijd te voorzien van een goede overdekking, die ook nog eens heel erg comfortabel is. Of het weer nu wisselvallig is of er staat een felle zon: het hebben van een partytent 6x3 zorgt altijd voor extra comfort tijdens grote tuinfeesten. Door de ruime maat is het met een partytent 6x3 mogelijk om veel gasten te ontvangen op je feest, zonder elkaar in de weg te staan. Het is altijd belangrijk om te investeren in een stevige partytent, zodat je zeker weet dat je nog jarenlang plezier kunt hebben van je aankoop. Zo heb je voor ieder feest weer een gezellige en comfortabele accommodatie, en dat in je eigen tuin.

De voordelen van een partytent 6x3

Het aanschaffen van een partytent 6x3 is een grote investering, dus je wilt natuurlijk zeker weten dat je genoeg plezier uit de tent haalt. Gelukkig bieden partytenten meer dan genoeg voordelen, aangezien ze ontzettend universeel kunnen worden gebruikt. Voor ieder feest komt een partytent 6x3 goed van pas, aangezien het nooit een overbodige luxe is om meer overdekte ruimte te hebben voor je gasten. Zo kun je je woonkamer verlengen met behulp van een stevige partytent 6x3, zodat je veel meer gasten kunt uitnodigen op een feest. Maar ook wanneer je van plan bent om iets te vieren in de tuin is een partytent onmisbaar. Vooral in het onzekere Nederlandse weer is het fijn om te weten dat je gasten altijd beschermd zijn tegen de regen, zodat je zelfs buiten de zomer gebruik kunt maken van je tuin. Ook op hete dagen is een partytent 6x3 geen overbodige luxe. Wanneer er de hele dag een felle zon schijnt is het wel zo fijn om even de schaduw op te kunnen zoeken in een overdekte ruimte. Ook kun je hier je eten en drinken kwijt, zodat deze goed beschermd zijn tegen de zon en insecten.

Hoe zet je een partytent op?

Er wordt vaak gedacht dat het opzetten van een partytent 6x3 een ontzettend moeilijke klus is. Gelukkig valt dat allemaal ontzettend mee, en kun je met een paar helpende handen binnen de kortste keren genieten van een fijne overdekking in je tuin. Er zijn twee verschillende soorten systemen op de markt, waarvan het Easy Up systeem het eenvoudigst is. Deze partytenten 6x3 zijn voorzien van een frame dat helemaal opvouwbaar is. Hierdoor kan het frame ook in één keer uit elkaar worden gevouwen waardoor de tent meteen overeind staat. Over dit frame is het doek van de partytent 6x3 te spannen, waardoor je binnen enkele minuten een volwaardige partytent in de tuin hebt staan. Het traditionele systeem dat de meeste goedkope partytenten nog hebben bestaat uit losse buizen die allemaal in elkaar kunnen worden geschoven. Je bouwt als het ware zelf het frame voor de tent, waardoor je ook wat meer tijd kwijt bent met het opzetten. Toch zijn deze partytenten 6x3 nog steeds ontzettend populair, omdat ze een stuk goedkoper zijn dan de Easy Up systemen. Met behulp van een paar helpende handen zijn deze partytenten 3x6 ook binnen de kortste keren opgezet.

Verschillende soorten partytenten 6x3

Ondanks dat de maat hetzelfde is, komen partytenten 6x3 voor in alle soorten en maten. Het is daarom belangrijk om te kijken naar welk type tent het beste bij jouw wensen past. Een groot verschil tussen de partytenten 6x3 die beschikbaar zijn, is het systeem waarmee de tent kan worden opgezet en ingeklapt. Voor extra gemak kies je voor de partytent 6x3 Easy Up. De naam zegt het al: deze tenten kunnen gemakkelijk worden opgezet, zodat je snel klaar bent met het voorbereiden van je feest. Na het gebruik kan dit type ook weer heel makkelijk worden opgevouwen, zodat hij goed te transporteren is in de bijgeleverde draagtas. Een traditionele partytent 6x3 is wat moeilijker op te zetten, maar tegelijkertijd ook een stuk goedkoper. Voor alle tenten geldt dat ze waterdicht zijn, en daardoor bestand tegen regen en slecht weer. Het gebruikte materiaal verschilt wel: van goedkoper plastic tot hoogwaardig polyetheen. Voor extra bescherming is het verstandig om te kiezen voor een tent die goed kan worden afgesloten. Dit bereik je het beste door te kijken naar de zijwanden partytent 6x3. Een tent met zijwanden zorgt namelijk voor veel meer comfort en bescherming voor het weer.

De overwegingen op een rijtje

Wil je een partytent 6x3 kopen, dan zijn er dus een aantal overwegingen die je kunt maken voor het aanschaffen van de tent:

  • Opzetsysteem: traditioneel systeem met stokken of Easy Up systeem;
  • Materiaal: altijd waterbestendig, maar verschil in kwaliteit. Exemplaren gemaakt van polyetheen zullen er strakker en moderner uitzien, in tegenstelling tot de partytenten 6x3 gemaakt van plastic zeil;
  • Model tent: kies je voor een open model, of voor een model met zijwanden en eventueel zelfs met ramen.
Er is één ding duidelijk, en dat is dat het aanschaffen van een partytent van dit formaat altijd een goede investering is. Wat voor weer het ook is, je kunt je gasten ontvangen voor een gezellig feest in de tuin gedurende het hele jaar. Door de grootte van een partytent 6x3 kan iedereen comfortabel genieten van de gezelligheid van het feestje, zonder zich zorgen te maken over regen of een te felle zon.

Vragen en advies

Kies de partytent 6x3 die je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een feesttent? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links